10-12-12

This is Belgium in het Vlaams Parlement

Er loopt deze week heel wat fout in het Vlaams Parlement. Alles begon met wat IT-specialisten een “migratie” noemen: de overschakeling naar een nieuw mailsysteem en de installatie van Office 2010. Voor de “migratie” van mijn mailaccount had de “Systeemgroep en de Helpdesk IT” me gewaarschuwd dat de mail niet toegankelijk zou zijn van zondag 17 u tot maandag 8 u. Maar om een en ander op punt te stellen, duurde het maandag tot rond 10 u.

En of alles nu in orde is? Eerlijk gezegd, ik durf het te betwijfelen. Zo kreeg ik een niet aan mij geadresseerde email in mijn “Postvak IN” die duidelijk maakte hoe erg het gesteld is met het Vlaams Parlement. De mail was kort en krachtig, daarom kan ik hem hieronder nog net afdrukken:

Geachte Voorzitter,

Beste Jan,

Deze middag werd me in ons eigen bedrijfsrestaurant een strooibiljet in de hand gedrukt waarvan de eerste zin luidt: “Commandez un plat participant et gagnez 1 vivabox This is Belgium.” Is het niet onvoorzichtig voor een N-VA-politicus die als Voorzitter van ons Vlaams Parlement zijn boterham verdient, vlugschriften te laten bedelen die in het Frans zijn gesteld en vervolgens overgaan in het Engels om pas in laatste instantie het Nederlands te bezigen? Is het bovendien wel verstandig de klanten van ons bedrijfsrestaurant erop te wijzen dat het hier België is, wat in tegenspraak is met de vele afbeeldingen van de Vlaamse Leeuw die ons gebouw sieren, van de onderleggers op de bureaus tot de kopjes en schoteltjes op de tafels?

Ik heb als een van de weinige drietalige ambtenaren in uw diensten voor alle veiligheid de moeite genomen om de hele tekst van het pamflet door te lezen. Tot mijn aanvankelijke opluchting ging het om een wedstrijd kazen raden. Maar wat verder ontwaarde ik een nieuwe stommiteit. De drie kazen waaruit de deelnemer middels een meerkeuzevraag moet kiezen betreffen namelijk een Franse, een Nederlandse en een Waalse kaas. Inderdaad, u leest het goed, beste Jan: geen enkele Vlaamse kaas!

Ik raad u aan zo snel mogelijk in te grijpen, vooraleer de politici van het Vlaams Belang die in dit gebouw huizen, u met dit volksverraad een lelijke kaakslag toedienen. Als daar woensdag, terwijl de camera van Villa Politica draait, maar geen motie van orde van komt!

Uw dienstwillige,….

Het lijkt me in het kader van de privacy niet gepast de naam van de schrijver van deze vertrouwelijke mail te openbaren. Het voorval tekent echter de malaise in het Vlaams Parlement. Dat krijg je als Bart De Wever zich focust op Antwerpen. Dan eten de muizen in Brussel de Vlaamse kaas op.

16:26 Gepost door peter in politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaams parlement |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.